האם כדאי לעשות ביטוח על אייפון חדש?

פאולה רוטשילד

נכתב על ידי פאולה רוטשילד

מרץ 15, 2023

מכשירי הסלולר משתייכים לשוק הדינאמי ומבין השווקים הפעילים ביותר בארץ, הוא שוק התקשורת על תחומיו השונים. מכשירים סלולריים נקנים ונמכרים בקצב מסחרר, ומכשירים חדשים יוצאים לשוק מדי חודש בחודשו. אין פלא, אם כן, כי שוק התקשורת ממשיך לגדול ולהתפתח, בה בעת שמכשירים ישנים מקבלים חיים חדשים בשוק היד השנייה. ההתלבטות הגדולה ביותר, כך נדמה, המטרידה את המתכננים לקנות פלאפון, היא האם לרכוש מכשיר ישן או חדש, ובמקרה שאכן נרכש מכשיר אייפון או סמסונג חדש – האם כדאי לבטח אותו?

אין זה סוד כי מחירי הפלאפונים החכמים מדור 3.5 ומעלה נמכרים בשוק במחירים גבוהים למדי. למרות זאת, לקוחות ישראליים אינם מורידים את רמת הרכישה של מכשירים סלולריים, נהפוך הוא. מכשיר סמארטפון ישן מהווה עבור בעליו אופציה מעולה להנאה ממכשיר חכם דור 3.5 בעל פונקציות מתקדמות, שניכר בו כי היה שייך לבעלים אחרים קודם לכן, מה שבא לידי ביטוי בפלאפון איטי או פלאפון עם באגים מסוימים. מה שבטוח, פלאפון ישן יעלה פחות.

מכשיר סלולרי חדש, לעומתו, יעלה לבעליו סכומים של כמה אלפי שקלים במקרה הטוב. כמובן שכל עסקה כזו ניתנת לחלוקה לתשלומים, ובכל זאת מדובר בסכומי כסף לא מועטים. רבים מתלבטים בנוגע לביטוח האייפון במקביל לרכישתו. מצד אחד, מדובר במכשיר לא זול וכל תקלה המתרחשת בו עלולה לעלות סכומי כסף לא מבוטלים. מצד שני, מדובר במכשיר שממילא עולה לא מעט כסף וכל תוספת תשלום מורידה את רווחיותו. בדיקות שנערכו על ידי מכונים מקצועיים מגלות כי לא בכל מקרה משתלם לבטח את מכשיר הפלאפון.

מתברר כי רכישת סלולארי וביטוח הפלאפון על ידי חברת התקשורת משתלמת רק במקרים בודדים וספציפיים מאוד. ראשית, חשוב מאוד לוודא את מה מכסה הביטוח ואת מה אינו כולל. ביטוחי סלולריים מסוימים אינם כוללים ביטוח על רטיבות או על גניבות, על קלקול עקב אובדן או פגמים שנגרמים עקב תנאי מזג האוויר וכיו"ב. מאחר ומכשירי הסמארטפון אינם נוטים להיות זולים בדרך כלל, חברות התקשורת אינן מעניקות הטבות משמעותיות בכל הנוגע למחירי הביטוח של מכשירי סלולר אלו, מה שמוסיף לעלות הבסיסית של המכשיר עוד הוצאה חודשית.

למעשה, מכשירי סלולר בעלות של פחות מ 2,000 ש"ח אינם מצדיקים ביטוח חודשי, יהא מחירו של זה אשר יהא. בהתייחס לעובדה כי מרבית חבילות הביטוח על מכשירי סלולר אינן כוללות כיסוי על תיקונים בשל רטיבות, נזק בלתי הפיך ותקלות דומות, ההוצאה הכוללת המצטברת על המכשיר הסלולארי תהא עבור הפלאפון עצמו, הביטוח ותיקונים נוספים.

רק במקרים בהם הסמארטפון מגיע לעלות של יותר מ 2,000 שקלים בחודש, אזי כדאי לשקול תשלום חודשי או שנתי על ביטוח שיכסה גם הוא רק חלק מהוצאות התיקון. הוצאות תיקונים על מכשירים שעלותם גבוהה מ 2,000 ש"ח יכולים להצדיק תשלום חודשי של אפילו 40 שקלים מדי חודש בחודשו.

Kicking Studio / Shutterstock.com

פאולה רוטשילד

פאולה רוטשילד

פאולה היא הכותבת הראשית עבור אתר Israel Lawyer

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *